Посилання на людину i групу у вконтактi


Хто в наш час не чув про вконтакті? Та напевно всі чули, як про цю знамениту соціальну мережу можна не знати! Багато нею користуються для спілкування, розваги, хтось там спілкується з діловими партнерами, а хтось навіть працює. Функціонал вконтакті просто величезний, там просто неймовірна кількість різноманітних зручних функцій, про які навіть не всі знають. Наприклад, ви знаєте, як зробити посилання вконтакті словом, на людину або групу, причому не просто у вигляді адреси сторінки, а нормальне посилання. Не знаєте? Читайте цю статтю! 




Основна особливість створення посилань у соціальній мережі вконтакті полягає в тому, що мережа не підтримує в повідомленнях користувачів (особистих, в групі, на стіні і т.д.) звичні нам html коди, в яких посилання виглядають так: 

анкор (слово на посиланні) . Вконтакті підтримує тільки BB коди, які виглядають так: 

[id потрібного нам користувача | ім'я користувача] і використовувати такі посилання можна тільки в самому сайті вконтакті. Це не працює із зовнішніми сайтами. Якщо потрібно вставити посилання на сторонній сайт, вставляйте тільки адресу. 

Отже, зробити посилання vk словом дуже просто. Наприклад вам потрібно зробити посилання на людину. Ми використовуємо таку конструкцію: 

[його id | Ім'я людини] 

Посилання на людину буде виглядати наступним чином: 

[id1 | Павло Дуров] 

У самому вконтакті буде показуватися так: Павло Дуров 

Якщо ж нам необхідно зробити посилання на групу, скористаємося тією - ж конструкцією, тільки вставимо посилання на потрібну нам групу: 

Наприклад поставимо посилання на відомий представництво форуму webmasters.ru. Для цього впишемо в наше повідомлення наступне: 

[seforum | Webmasters VK] 

Виглядати таке посилання буде так: Webmasters VK. Важливо, вписувати не повну адресу групи, а тільки її назву, яке ви бачите в рядку свого браузера. 

Загалом зробити посилання вконтакті словом дуже просто. Читайте і робіть. Якщо щось незрозуміло, можете поставити свої запитання в коментарі.

Переклад з http://steepbend.ru/socialnye-seti/kak-sdelat-ssylku-vkontakte-slovom/